Meer over de ingrediënten

De werking, gezondheidsvoordelen en
herkomst van onze producten.

Wat is verkalkt zeewier?

In de schone wateren voor de kust van IJsland groeien in het wild aan de oevers bijzonder calciumrijke plantjes: rode algen (ook wel verkalkt zeewier genoemd). De officiële naam van deze plant is Lithothamnium calcareum. De rode alg heeft de bijzondere eigenschappen om mineralen uit de zee op te nemen en op te slaan in zijn weefsels. De alg bevat met name calcium, maar ook magnesium, selenium, koper, zink, ijzer, mangaan, kalium, natrium, jodium en nog tientallen andere mineralen en zogenoemde ‘sporenelementen’. calcium (kalk) is een mineraal dat

je nodig hebt voor de opbouw en het onderhoud van de botten en het gebit. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid kalk in de botten geleidelijk af. Calcium helpt tegen botontkalking op latere leeftijd en is nodig voor een goed werking van de zenuwen en spieren, de bloedstolling en het transport van andere mineralen in het lichaam. Het is daarom van belang dat er in het dagelijkse voedingspatroon voldoende calcium wordt gebruikt om de botten tot op hoge leeftijd sterk te houden.

Calcium uit de zee

Er zijn in de natuur vele bronnen voor calcium te vinden. Wij kiezen ‘natuurlijk’ voor calcium uit de zee!
Calcium van de rode alg, Lithothamnium calcareum. De rode alg levert een calcium van plantaardige oorsprong, niet uit gesteente.
Deze calcium is goed opneembaar in het lichaam.

Behoud van sterke botten
Wetenschappelijke studies laten zien dat het gebruik van de rode alg goed is voor het behoud van sterke botten.
Bevat wel 74 mineralen
De rode alg bevat naast calcium ook, magnesium, koper, jodium, kalium, selenium, ijzer, mangaan, zink en nog tientallen andere sporenelementen.
Gunstig effect bij osteoartrose
Onderzoek heeft aangetoond dat verkalkt zeewier goed is in de bestrijding van osteoartrose.