Meer over de ingrediënten

De werking, gezondheidsvoordelen en
herkomst van onze producten.

WAT IS COLLAGEEN?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam; namelijk ongeveer 25% van al het eiwit. Een groot deel van dit collageen vindt men in de huid, bindweefsel, pezen en botten.

COLLAGEEN IN HET LICHAAM

De afbeelding geeft een duidelijk beeld van de opbouw van collageen. De collageenvezels zijn samengesteld uit meerdere ketens van eiwitachtige structuren. Deze bestaan voornamelijk uit de aminozuren glycine, proline en hydroxyproline. De lange rijen aminozuren worden samen polypeptidenketens genoemd en vormen de collageen moleculen. Dit vlechtwerk resulteert in een grote trekkracht en soepelheid.

Om collageen voor inname geschikt te maken moet het in kleinere stukjes opgeknipt worden. Dit proces heet hydrolyseren. Hierdoor neemt jouw lichaam het

beter op en vult het de collageen voorraad aan in je bloed. Ook bereiken deze collageen eiwitten de huid en blijven daar tot twee weken na inname aanwezig. De collageen eiwitten zetten de huid aan tot de productie van nieuw collageen. Hiervoor moet je wel voldoende Vitamine C binnenkrijgen, want dit stimuleert de aanmaak van collageen enorm.

Soorten collageen

In totaal zijn er wel 29 verschillende soorten collageen te vinden in het lichaam. Van alle collageentypes zijn type I, II en III de belangrijkste. Het viscollageen van VITSEA bevat met name collageen type I en type III. Uit onderzoek blijkt dat viscollageen het meest lijkt op menselijk collageen en daarom neemt ons lichaam het ook efficiënter op. Type I vormt ongeveer 80% van het collageen in ons lichaam.

Collageen type I
Bevindt zich met name in huid, haar, nagels, botten, kraakbeen, bindweefsel, gewrichtsbanden, pezen en bloedvaten.
Collageen type II
Bevindt zich met name in gewrichten, tussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd en luchtpijp.
Collageen type III
Bevindt zich met name in de huid, bloedvaten en weefsels voor wondherstel.

Viscollageen is essentieel voor huid, haar en nagels

Tot je 25e jaar maak je zelf voldoende collageen aan. Daarna neemt de productie gestaag af. Ook kunnen andere factoren zoals stress, zonlicht, roken en bepaalde medicijnen leiden tot vermindering van de collageen productie.

In de afbeelding hiernaast is te zien dat rimpels en een dunnere huid mede ontstaan door de afname van collageen. De huid wordt droger en nagels en haar verliezen hun vitaliteit. De inname van gehydrolyseerd viscollageen kan de afname van collageen in het lichaam compenseren en leiden tot zichtbaar minder rimpels, stevigere nagels en vitaler haar.

COLLAGEEN EN VITAMINE C

Je weet dat een gezond en gevarieerd eetpatroon belangrijk is voor de vorming van collageen. Wat je misschien nog niet wist is dat vitamine C verantwoordelijk is voor de aanmaak van nieuw collageen en stevigheid van de huid. De opbouw van collageen wordt bevorderd door vitamine C. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen naast onze 100% Puur Marine Collageen een variant te ontwikkelen met een natuurlijke vorm van vitamine C.

VISCOLLAGEEN DUBBEL ZO BELANGRIJK VOOR VROUWEN IN DE OVERGANG

Je hebt niet alleen te maken met de afname van vrouwelijk hormoon, maar ook met de natuurlijke afname van collageen naarmate je ouder wordt. Dit wil je voorkomen, toch?

Bestel direct >

De herkomst van VITSEA viscollageen

VITSEA Puur Marine Collageen wordt gewonnen uit duurzaam gevangen wilde vis in de Pacifische Oceaan. De huiden van de vis zijn natuurlijke bijproducten van de visindustrie die anders weggegooid werden. Ons viscollageen is een gezuiverd microgranulaat van ongeveer 2000 Da. Dit lage molecuulgewicht maakt het goed oplosbaar en volledig verteerbaar in het lichaam.

Door een directe connectie met het visbedrijf achter de grondstof kunnen wij kwaliteit en transparantie garanderen. Onze viscollageen voldoet dan ook aan alle kwaliteitseisen en zijn extern gecertificeerd. VITSEA viscollageen is vrij van additieven (E-nummers) en heeft geen enkele behandeling van antibiotica of GMO ondergaan.

Juridische disclaimer & bronvermelding >