Meer over de ingrediënten

De werking, gezondheidsvoordelen en
herkomst van onze producten.

Wat is chitosan?

Chitosan is een stof die gemaakt wordt uit chitine. Dit is één veel voorkomende polysacharide in de levende natuur, afkomstig van schaaldieren zoals garnalen, kreeften en krabben. Chitine is zeer sterk en zorgt voor stevigheid in de beenderen van deze schaaldieren. Tijdens de bewerking van chitine tot chitosan ontstaat er een vezelachtige substantie die de opname van vetmoleculen en cholesterol in het lichaam bemoeilijkt.

HOE WERKT CHITOSAN?

In de afbeelding hiernaast is te zien dat chitosan in de maag opzwelt tot een soort gel. Deze gel, de chitosan-molecuul bindt zich met voedingsvet in de maag en scheidt het van het verterende voedsel. Dit resulteert in een emulsie die een gel vormt rond het voedingsvet en voorkomt dat het in het lichaam wordt opgenomen. Wat kan bijdragen aan gewichtsvermindering.

Daarnaast heeft chitosan effect op de cholesterolspiegels. Chitosan absorbeert cholesterol uit voeding om de hoeveelheid die in de bloedbaan terechtkomt te verminderen. Volgens goedkeuring van de EFSA, Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, draagt chitosan bij tot de instandhouding van een normaal

 

cholesterolgehalte in het bloed. De positieve effecten treden op bij dagelijks gebruik van 3 gram chitosan. Een gezond cholesterolgehalte, leidt tot verlaging van het risico op hart- en vaatziekten.

Juridische disclaimer & bronvermelding >

 

De voordelen

Gewichtsvermindering
Bindt tot 5 keer meer vet dan vergelijkbare chitosan producten
Snelwerkend
Lost binnen 3 – 5 minuten op in het maagzuur
Cholesterolgehalte
Helpt bij het handhaven van een normaal LDL-cholesterolgehalte in het bloed